ГоловнаПолітика

Рада завтра розгляне постанову про невизнання легітимності виборів у Росії

"Вибори президента РФ незаконні з тієї причини, що проводилися в Криму".

Рада завтра розгляне постанову про невизнання легітимності виборів у Росії
Фото: Макс Левин

Народні депутати Максим Бурбак і Георгій Логвинський внесли у Верховну Раду проект заяви про невизнання Україною легітимності виборів президента Російської Федерації, їх результатів і актів обраного на цю посаду Володимира Путіна.

Голова профільного комітету Верховної Ради з питань закордонних справ Ганна Гопко заявила LB.ua, що цю заяву можуть ухвалити вже завтра.

"Я не бачу жодних проблем, щоб завтра після 12:00 ми проголосували в парламенті за постанову авторства Максима Бурбака про вибори в Росії. Завтра вранці перед початком роботи Ради наш комітет проведе засідання і розгляне цю постанову для того, щоб винести на голосування", - заявила вона.

Гопко відзначила, що в постанові парламенту буде відображена оцінка нелегітимності обрання президента РФ, адже голосування проходило на території анексованого Криму.

"Наша позиція залишається незмінною. Вибори президента РФ незаконні з тієї причини, що проводилися в Криму. Свою роботу перед виборами ми вже зробили. Тепер необхідна реакція опісля", - додала вона.

Нагадаємо, що Бурбак і Логвинський - члени фракції "Народний Фронт", яка входить у коаліцію. Бурбак - її голова, а Логвинський - член делегації України в ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram