ГоловнаПолітика

Кримчанин Балух оголосив голодування

Окупанти засудили його до трьох років і п'яти місяців позбавлення волі.

Кримчанин Балух оголосив голодування
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Житель Криму Володимир Балух, якого посадили в тюрму де-факто за проукраїнську позицію, оголосив безстрокове голодування, повідомляє Кримська правозахисна група.

Так Балух протестує проти вироку, який йому винесли 16 січня 2018 року. На цей момент вирок набув чинності. Згідно з рішенням суду, Балух повинен провести в колонії-поселенні 3 роки і 5 місяців.

З 19 березня українця повинні перевести в одиночну камеру СІЗО, в якій він перебуватиме протягом голодування.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд засудив Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів. Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 4 березня дещо змінив вирок Балуху і зменшив термін позбавлення волі до 3 років і 5 місяців. Балуха звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито знайшли на горищі його будинку. Українець своєї провини не визнав.

Балух як активний прихильник української влади і Євромайдан вивішував на своєму будинку табличку з написом "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18" і український прапор. Після цього до нього приходив голова сільради з помічниками, погрожував, що його незалежна поведінка спричинить несприятливі наслідки, включаючи "виявлення" в Балуха зброї чи наркотиків, і вимагав зняти табличку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram