ГоловнаПолітика

Тимошенко найняла американських лобістів за $390 тисяч, - ЗМІ

Контракт передбачено до серпня 2018 року з можливістю продовження.

Тимошенко найняла американських лобістів за $390 тисяч, - ЗМІ

Готуючись до президентських виборів, Юлія Тимошенко найняла американських лобістів, які працювали на кампанію Дональда Трампа. Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на американське видання The Hill і оприлюднені компанією документи.

Фірма Avenue Strategies, яку очолює Беррі Беннетт, подала в Міністерство юстиції документи, де йдеться про те, що вартість лобістських послуг для Тимошенко становить 65 тисяч доларів на місяць.

Юлія Тимошенко за посередництва компанії з Делавера Two Path платитиме за послуги наперед за два місяці 130 тисяч доларів.

Контракт триватиме з лютого по серпень 2018 року. Передбачена також можливість його продовження.

Лобістські послуги, серед іншого, передбачають «дослідження, зв'язок з урядом, PR, стратегічні консультації». Лобісти також допомагатимуть Юлії Тимошенко налагоджувати зв'язки з конгресменами, членами уряду і допомагатимуть відповідати на запити і прохання уряду США.

Голова лобістської компанії Беррі Беннетт, який працював старшим радником кампанії Дональда Трампа, повідомив американським журналістам, що працюватиме «тільки персонально на Юлію Тимошенко, щоб організувати кілька її візитів» у США.

Лобістську фірму Avenue Strategies заснували Беррі Беннетт і Корі Левандовські, обидва працювали радниками кампанії Дональда Трампа. Минулого року Левандовські покинув фірму.

Ім'я Тимошенко в США також лунає у справі розслідування російського впливу, яку веде спецпрокурор Роберт Мюллер.

Юрист з Данії Алекс ван дер Звааном, який у 2012 році допомагав українському уряду виправдати ув'язнення Юлії Тимошенко, в лютому 2018-го визнав себе винним у тому, що брехав ФБР про його зв'язки з Полом Манафортом і Ріком Гейтсом, колишніми керівником і працівником виборчої кампанії Дональда Трампа, клієнтом яких також був уряд колишнього президента України Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram