ГоловнаПолітика

Денісова: росіяни не скаржилися на порушення їхніх виборчих прав

Офіс уповноваженого з прав людини не встановив порушень виборчих прав росіян через їх недопуск до диппредставництв.

Денісова: росіяни не скаржилися на порушення їхніх виборчих прав
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова не зафіксувала порушень виборчих прав громадян Росії через недопуск їх до дипломатичних представництв на території України для голосування.

Про це повідомляється на сайті українського омбудсмена.

"Сьогодні, 18 березня 2018 року, до мене звернулася Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова з приводу недопуску громадян РФ на виборчі дільниці в російських дипломатичних установах на території України. Мною було дано доручення регіональним представникам в областях перевірити цю інформацію", - йдеться в повідомленні.

За результатами виїзду в російські дипломатичні й консульські установи, регіональні представники омбудсмена в Одеській, Львівській, Харківській та Чернігівській областях і в Києві проінформували, що порушень виявлено не було.

"Громадяни РФ не зверталися з приводу порушення їхніх виборчих прав до регіональних представників або в центральний офіс Уповноваженого з прав людини", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, глава МЗС Арсен Аваков заявив, що громадяни РФ, за винятком дипломатів, не допускатимуться на територію російських дипустанов в Україні для участі у виборах президента РФ.

У МВС послалися на заяву МЗС від 21 лютого, в якій ідеться, що голосування на виборах президента РФ у приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливим лише за умови, якщо вибори не проводитимуться в окупованих Криму і Севастополі.

Росія вимоги не проводити вибори в Криму не виконала.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram