ГоловнаПолітика

Близько 20 громадян Росії намагалися проголосувати в Києві

Після невеликих перепалок вони передумали голосувати.

Станом на 16:00 неділі максимум 20 чоловік намагалися проголосувати на виборах президента РФ на території посольства Росії в Києві. Зробити їм цього не вдалося, повідомляє кореспондент LB.ua з мета подій.

Влада України заздалегідь попередила, що голосування в дипломатичних установах Росії не відбудеться, якщо РФ не відмовиться від проведення виборів на території Криму і Севастополя.

Незважаючи на це, деякі громадяни Росії вирішили спробувати щастя і все ж потрапити в посольство. Охочі проголосувати підходили до паркану, який напередодні поставила поліція, але далі їх не пускали націоналісти, які чергували. Після словесних перепалок більшість росіян розверталися і йшли геть.

Один з них намагався спровокувати конфлікт, не бажаючи йти від огородженої території й ігнорував вимогу поліції відійти від мітингувальників. Після невеликої перепалки, учасники акції закидали його снігом, після чого поліція забрала його.

Учасники блокади посольства мають намір залишатися там до завершення термінів голосування.

Нагадаємо, вибори президента Росії відбудуться 18 березня. На них балотуються вісім чоловік, у тому числі чинний президент Володимир Путін. Згідно з соціологічними опитуваннями, він буде переобраний, оскільки його найближчий суперник - комуніст Павло Грудінін набирає менш як 10%.

Посольство РФ в Україні повідомило, що на материковій частині України для голосування 18 березня відкриють чотири виборчі дільниці - в посольстві в Києві і генеральних консульствах в Харкові, Львові та Одесі. Однак незабаром після цього прозвучала заява Міністерства внутрішніх справ України про те, що режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України від 18 березня не буде передбачати доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах. Туди будуть допускатися тільки осіб з дипломатичним статусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram