ГоловнаПолітика

Кольченка на 13 діб помістили в штрафний ізолятор

Політв'язню, у якого проблеми з серцем, передали ліки, але невідомо, чи потрапить до нього передача.

Кольченка на 13 діб помістили в штрафний ізолятор

Незаконно засудженого в Росії Олександра Кольченка 8 березня помістили в штрафний ізолятор у виправній колонії Копейська Челябінської області РФ.

Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур.

"Сашу з 8 березня тримають в ШІЗО. Його помістили туди на 13 діб за, нібито, пересування без охорони саме по тих місцях, де він і інші засуджені, як правило, ходять без охорони: в бібліотеку, в їдальню ... Так, це формальний привід покарати засудженого, але він застосовується лише тоді, коли це вигідно начальству", - написала вона в фейсбуці.

За словами правозахисниці, про це стало відомо після того, як 16 березня адвокат, який працює за договором з Уральською правозахисною групою відвідав в ІК-6 м Копейська Олександра Кольченка.

Тетяна нагадала, що Кольченко недавно відсидів у ШІЗО 10 діб у Новий рік за "порушення форми одягу», не пришив бирку із прізвищем на одяг, що тимчасово заміняє випраний до свята бушлат.

"Помістили його туди якраз після новорічної вітальної телеграми з МЗС України. Це називається "посилення". Воно проводиться до всіх свят, дат, подій, на кшталт виборів, візитів, фестивалів", - пояснила вона.

Правозахисниця додала, що напередодні Кольченку передали "довгоочікувану передачу так необхідну хлопцю, у якого лікарі констатували проблеми з серцевим ритмом".

"Тепер цю передачу Саша отримає тільки після ШІЗО, і що до нього дійде - велике питання!", - написала вона, додавши, що Кольченко ні на що не скаржиться, повідомляє всім привіт і дякує за підтримку.

Як відомо, 18 березня в Росії проходять вибори президента.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року російський суд в Ростові-на-Дону засудив Олександра Кольченка до 10 років ув'язнення. Його звинуватили в нібито в змові з Олегом Сенцовим, Геннадієм Афанасьєвим і Олексієм Чірнієм для вчинення терористичних актів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram