ГоловнаПолітика

Волонтери підтримали "Нову пошту" в конфлікті з ГПУ

"Ми хочемо знати: чого (і скільки) хочуть від Нової пошти".

Волонтери підтримали "Нову пошту" в конфлікті з ГПУ
Фото: Макс Требухов

Провідні волонтерські організації, такі як "Повернися живим" і "Народний тил", висловили підтримку компанії "Нова пошта" у конфлікті з Генеральною прокуратурою.

В їхніх заявах зазначається, що "Нова пошта" безкоштовно відправляє посилки волонтерів на десятки тисяч гривень. "За всі роки війни Нова пошта заощадила різним волонтерам мільйони і мільйони гривень - і замість логістичних витрат ці кошти пішли на оптику, машини, патрони, безпілотники, медицину і допомогу сім'ям загиблих. Не кажучи про безпосередню участі представників компанії у закупівлі необхідних військовим речей", - відзначають у "Народному тилу".

Засновник фонду "Повернися живим" Віталій Дейнега зі свого боку заявив, що ця гуманітарна програма "Нової пошти" - найпотужніша з усіх програм соціальної відповідальності, які йому відомі.

"Нова пошта завжди була бізнес-винятком. Вона була заснована ще в часи Кучми і пережила президентів Ющенка і Януковича, прем'єра Тимошенко та генерального прокурора Пшонку. Тому те, що відбулося вчора, не є для групи компаній чимось новим. Так само не стало новим і рішення Печерського суду. Чомусь я впевнений, що таке рішення хочеться отримати кожному генеральному прокурору, незалежно від наявності у нього юридичної освіти. Таке рішення хочеться мати, адже Нова пошта - це бізнес. Причому бізнес динамічний, прибутковий, вітчизняний. Це бізнес, який не належить жодній фінансово-політичній групі. Мовою чиновника, такий бізнес - "жирний" і "беззахисний". Тому бажання його "подоїти" є цілком природним", - зазначив він.

Дейнега висловив готовність "надати підтримку групі компаній у випадку неправомірних дій ГПУ", якщо протягом тижня ситуація не вирішиться.

У "Народному тилу" зі свого боку вимагають від ГПУ дати пояснення, "чому прийшли по Нову пошту".

"Ми зараз не хочемо слухати по радіо радісні совдепівські рекламні ролики про досягнення прокуратури. І ми зараз не хочемо читати про сто тисяч гривень хабара голові сільради на Прикарпатті. І навіть не хочемо зважати на гранати в сумці Савченко або слухати залякувальне марення про те, як вона догризає недобиті закривавлені тушки своїх колег із парламенту. Ми просто хочемо знати: що знайшли, а також чого (і скільки) хочуть від Нової пошти - від цих "найбільших" ворогів національної економіки і безпеки", - заявили волонтери.

"Нова пошта" - це заснована у 2001 році українська компанія, що забезпечує сервіс експрес-доставки документів, вантажів і посилок для фізичних осіб та бізнесу.

Мережа "Нова пошта" складається з більш ніж 2300 відділень, понад 1400 поштамтів для видавання/приймання посилок і 40 сортувально-перевантажувальних терміналів.

Загальна кількість співробітників компанії перевищує 23 000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram