ГоловнаПолітика

Безпека вільного світу під загрозою з боку Росії імені Путіна, - Яценюк

"Наша загальна безпека - це розширення не тільки Європейського Союзу, а й розширення НАТО".

Зараз йдеться про загрозу безпеці та взагалі існуванню вільного світу як такого.

Про це лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив на Міжнародній конференції "Революція, війна і її наслідки" 16 березня в Варшаві.

"Цю загрозу уособлює Росія імені президента Володимира Путіна. В першу чергу йдеться про загрозу з боку Російської Федерації для нас як для України, для нас як для майбутнього члена Європейського Союзу, для нас як для Європи і вільного світу", - цитує Яценюка прес-служба "Народного фронту".

Фото: nfront.org.ua

Лідер "Народного фронту" нагадав про заяви Путіна, як ніби це не його "зелені чоловічки" оволоділи Кримом, правда, згодом в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, що особисто планував операцію щодо порушення міжнародного статуту Організації Об'єднаних Націй і територіальної цілісності України.

"Він зізнався в скоєнні кримінального злочину проти української державності", - наголосив Яценюк.

Так само, нагадав український політик, Путін заявляв, ніби не його зброя збила МН-17, а зараз говорить, "що це не російська шпигунська система зробила підтримуване державою вбивство в Солсбері".

Лідер "Народного фронту" заявив, що мінські угоди були "добрими намірами з нашого боку, щоб врегулювати цю ситуацію політико-дипломатичними кроками".

""Мінськ" не відбувся через одну причину - цього не хоче Путін. Він майстер в здійсненні різного роду заморожених конфліктів. Чим більше їх, тим більше хаосу, - а він майстер хаосу - тим слабкіший вільний світ", - наголосив політик.

З боку вільного світу, наголосив він, необхідно, в першу чергу, дати відповіді на питання безпеки: "Наша загальна безпека - це розширення не тільки Європейського Союзу, а й розширення НАТО".

Лідер "Народного фронту" нагадав, що Україна не отримала в 2008 році План дій щодо членства в НАТО. "А потім ми всі заплатили занадто багато за це - російською агресією в Грузії та російською агресією в Україні. Тому (вимагається) розширення НАТО і посилення безпеки, а наша сила дасть можливість дипломатам бути також сильнішими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram