ГоловнаПолітика

В Ізмаїлі з'явилася патрульна поліція

Начальником відділу призначено старшого лейтенанта Василя Коряка.

В Ізмаїлі з'явилася патрульна поліція
Фото: facebook.com/gunp.odessa

Ізмаїл Одеської області став 36-м українським містом, в якому працює патрульна поліція.

Прес-служба обласного управління Національної поліції повідомила, що вулиці населених пунктів південної частини Одеської області патрулюватимуть майже 100 співробітників новоствореного відділу.

Нові патрульні мають 5 автомобілів Mitsubishi Outlander і 5 Renault Duster для використання у службовій діяльності. Начальником відділу патрульної поліції міста Ізмаїла призначено старшого лейтенанта Василя Коряка.

Нагадаємо, що патрульна поліція створюється в Україні вже кілька років. Першим містом, де вона приступила до роботи, став Київ. Це відбулося в липні 2015 року. Відтоді відділення патрульної поліції з'явилися у всіх обласних центрах, окрім окупованих Росією Донецька, Луганська, Сімферополя, Севастополя, а також в інших великих населених пунктах.

7 листопада 2015 року набув чинності Закон України "Про Національну поліцію". З цього часу міліція в Україні припинила своє існування. Діючі співробітники міліції призначені "тимчасово виконувачами обов'язків" на посаді у відповідних органах Національної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram