ГоловнаПолітика

Силовики затримали організатора незаконного виведення будівлі з-під застави Укргазбанку

Жінці інкримінують цілу низку кримінальних правопорушень.

Силовики затримали організатора незаконного виведення будівлі з-під застави Укргазбанку
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

У Києві затримали 38-річну жінку, яку підозрюють в організації схеми, що дозволила вивести з-під застави майно на суму 250 млн гривень. Постраждалим банком був державний Укргазбанк.

На сайті прокуратури Києва йдеться, що її підозрюють у шахрайстві, підробці документів, присвоєнні владних повноважень, підкуп особи, яка надає публічні послуги, та фіктивному підприємництві.

За версією слідства, в 2015 році жінка під виглядом надання послуг за рішенням проблемної заборгованості організувала підробку низки документів щодо відчуження кредитного портфеля Укргазбанку. Вона створила низку фіктивних підприємств, призначивши їх керівниками своїх знайомих, знайшла співучасників, які підшукали їй нотаріуса, який засвідчив незаконні оборудки.

У результаті всієї цієї схеми Укргазбанк був позбавлений права вимоги за кредитом, а майно, що перебувало в заставі в банку, незаконно вибуло з-під його іпотеки.

Жінці обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в 2017 році фігуранта цієї справи затримали в Києві під час подачі заяви в РАГС. Тоді СБУ повідомляла, що об'єкт, який був у заставі Укргазбанку, - це частина житлового комплексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram