ГоловнаПолітика

Сус отримав можливість вийти з СІЗО при сплаті 1,2 млн гривень застави

Апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід колишньому прокурору.

Сус отримав можливість вийти з СІЗО при сплаті 1,2 млн гривень застави
Дмитрий Сус

Колишній заступник керівника департаменту особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитро Сус, якого 13 лютого взяли під варту, отримав можливість вийти під заставу 1,2 млн гривень.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, повідомляє "Судовий репортер" із посиланням на юриста "Центру протидії корупції" Андрія Савіна.

За рішенням Печерського районного суду Києва, Сус мав бути в СІЗО без можливості вийти під заставу. Такий запобіжний захід було обрано після того, як він не виконав умови попередньої застави в розмірі 1,7 млн гривень.

Нагадаємо, до листопада 2016 року Сус був заступником начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. У ЗМІ цей підрозділ ГПУ називають "департаментом Кононенка-Грановського" - нібито він підконтрольний цим нардепм від БПП.

Сус був одним з учасників силового конфлікту між НАБУ та ГПУ в серпні 2016 року.

Прокурора звільнили в квітні 2017 року, зараз його підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч.3 ст.191, ч.4 ст.191 Кримінального кодексу) і декларуванні недостовірних даних (ст. 366-1 Кримінального кодексу).

У липні 2017 року Солом'янський районний суд Києва обрав для Суса запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але 16 січня цей же суд посилив покарання, призначивши заставу 1,76 млн гривень і давши п'ять днів на внесення грошей.

Сус не зміг внести заставу, тож його відправили в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram