ГоловнаПолітика

Клімкін: Росія фактично веде третю світову війну, але гібридним способом

"Це означає, що виникне коаліція, яка повинна протидіяти російській загрозі".

Клімкін: Росія фактично веде третю світову війну, але гібридним способом
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Росія фактично веде третю світову війну, але гібридними методами.

Про це він заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі Україна.

На його думку, отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки свідчить про те, що Росія свідомо працює проти Заходу і проти трансатлантичної спільноти.

"На тлі того, що відбувається зараз, що відбулося в Солсбері, всім прекрасно зрозуміло, що Росія фактично веде третю світову війну, але гібридними методами. І питання не тільки в тому, що Росія поставила себе разом з Північною Кореєю, Сирією або Іраком Хусейна. Це означає, що Росія свідомо працює проти Заходу і проти трансатлантичної спільноти", - зазначив Клімкін.

Він також наголосив на необхідності протидії російській загрозі.

"Це означає, що виникне коаліція, яка повинна протидіяти фундаментальній російській загрозі, оскільки Росія зараз загрожує самому існуванню цінностей і західного світу. Ми повинні чесно сказати, і собі зокрема, що перебуваємо на передньому рубежі цієї боротьби. Це означає, що для нас додаткові виклики. І саме така солідарність, не тільки на рівні заяв, для нас дуже важлива", - зазначив голова МЗС.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг поставив отруєння в Британії в один ряд з агресією Росії в Україні. Він назвав напад частиною "безрозсудної російської поведінки, яка триває багато років".

Така поведінка, за словами Столтенберга, включає незаконну анексію Криму, військову підтримку сепаратистів на сході Україні, військову присутність у Молдові і Грузії проти волі цих країн. Він також згадав про російське "втручання в Чорногорії і в інших районах Західних Балкан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram