ГоловнаПолітика

У Ради залишився тиждень для скасування е-декларування для антикорупціонерів, - Шимків

"Реально - це лише два дні наступного тижня".

У Ради залишився тиждень для скасування е-декларування для антикорупціонерів, - Шимків
Фото: Макс Требухов

У Верховної Ради залишився один тиждень, щоб скасувати обов'язкове заповнення електронних декларацій про доходи для антикорупційних активістів.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків.

"Залишився один тиждень для скасування електронних декларацій для антикорупційних активістів і вирішення проблем електронного декларування наглядових рад державних підприємств і іноземців. Реальних опцій не багато: законопроект №6674 (за основу і в цілому з урахуванням зауважень Венеціанської комісії), або законопроект №6271 (за основу і в цілому), але з додаванням змін, з електронного декларування членами наглядових рад і нерезидентами", - написав Шимків у Фейсбуці.

Крім того, за його словами, можна внести відповідні поправки, що стосуються питань е-декларування для громадських організацій і членів наглядових рад державних підприємств.

"Або (внести, - ред.) поправки з цих питань в інші закони, які на етапі другого читання, або взагалі відстрочка торішніх березневих «одіозних» поправок для вирішення питання політично... Реально - це лише два дні наступного тижня. Альтернатива - ганьба країни в міжнародному середовищі з 1 квітня. Сумно і прикро це", - додав Шимків.

Нагадаємо, поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня минулого року 268 голосами.

Рада пробувала їх скасувати, але за це проголосували лише 46 депутатів за мінімально необхідних 226.

Введення е-декларацій для антикорупціонерів засудили США та Британія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram