ГоловнаПолітика

Регламентний комітет Ради одержав подання на Савченко

Нардеп повинна ознайомитися з документами протягом п'яти днів.

Регламентний комітет Ради одержав подання на Савченко
Фото: Макс Левин

Регламентний комітет Верховної Ради отримав подання на депутата Надію Савченко.

Про це в кулуарах Ради заявив перший заступник голови Комітету з питань регламенту Павло Пинзеник, передає кореспондент LB.uа.

"Подання на Савченко надійшли вчора в регламентний комітет. У другій половині дня. Тепер спікер повинен повідомити Савченко про подання. Потім починається 5-дений термін для ознайомлення Савченко з цими поданнями. Після чого комітет збереться на засідання і розгляне їх", - сказав він.

За його словами, якщо Савченко ознайомиться з поданнями генпрокурора Луценко вже сьогодні, то комітет збереться на засідання вже наступного тижня.

"За моїми підрахунками, ми можемо провести таке засідання і розглянути подання вже наступного тижня", - додав Пинзеник.

Нагадаємо, 14 березня 2018 року стало відомо, що Савченко є фігурантом справи Володимира Рубана, затриманого під час перевезення зброї з ОРДО. За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів.

15 березня генпрокурор Юрій Луценко вніс у Раду подання на зняття недоторканності із Савченко. Після цього вона відкрито закликала до військового перевороту.

Надія Савченко - колишня військовослужбовець Збройних Сил України. У червні 2014 року потрапила в полон до бойовиків у Луганській області, звідки її вивезли в Росію, де звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. У березні 2016 року російський суд засудив її до 22 років колонії, але вже у травні Савченко обміняли на російських розвідників Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

Ще перебуваючи за ґратами в Росії, Савченко була обрана до Верховної Ради як перший номер списку "Батьківщини" й отримала звання Героя України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram