ГоловнаПолітика

США в Радбезі ООН звинуватили Росію в небажанні згортати конфлікт на Донбасі

"Немає сумнівів, що Росія там присутня, немає сумнівів, які в них наміри".

США в Радбезі ООН звинуватили Росію в небажанні згортати конфлікт на Донбасі
Фото: пресс-служба президента

Росія повинна вжити необхідних заходів для завершення конфлікту в Україні, до тих пір санкції будуть збережені. Про це заявила представник США в ООН Келлі Керрі на засіданні Ради Безпеки ООН щодо ситуації в окупованому Криму.

Вона зазначила, що Росія несе відповідальність "за напад на двох людей у Великобританії з використанням військової нервово-паралітичної речовини".

"Незаконні небезпечні дестабілізаційні дії Росії в Україні, в Сирії та в інших країнах не можна відокремити від тривожних подій в Україні. Ми, як і раніше, підтримуємо суверенітет України. Санкції у відповідь на дії в Україні будуть продовжені, поки Росія не поверне повний контроль над півостровом Україні. Росія почала конфлікт в Україні, а тепер вона повинна зробити все, щоб його завершити", - цитує Керрі 112 Україна.

Вона також зазначила, що, незважаючи на те, що Росія заперечує присутність своїх військових на Донбасі, були задокументовані факти присутності російських військових там.

"Немає сумнівів, що Росія там присутня, немає сумнівів, які в них наміри. Конфлікт продовжує розпалюватися", - додала вона.

Представниця США також зазначила, що Росія повинна в Радбезі ООН підтримати ініціативу з миротворцями на Донбасі для того, щоб така ініціатива запрацювала. "США продовжать чинити тиск на Москву, щоб вона вивела свої війська й озброєння з України. Допоки Росія не покаже, що готова зробити якісь кроки для врегулювання кризи, немає сенсу обговорювати навіть найменше послаблення санкцій", - підкреслила Керрі.

Раніше на засіданні Радбезу ООН Україна закликала міжнародну спільноту посилити санкції проти РФ через ситуацію в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram