ГоловнаПолітика

Суд у справі Крисіна відклали через його неявку

Суддя дозволила примусовий привід.

Дарницький районний суд Києва знову відклав підготовче засідання у справі проти "тітушок" Юрія Крисіна і Сергія Чемеса.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, Крисін не прийшов до суду, і суддя Любов Леонтюк прийняла рішення перенести засідання на 26 березня, а до Крисіна застосувати примусовий привід. При цьому його адвокати стверджують, що їхній підзахисний був, але побоявся прийти в суд. Вони просили закрите судове засідання і відеоконференцію в зв'язку із загрозою життю Крисіна.

Нагадаємо, Крисіну і Чемесу інкримінують тортури і викрадення активістів Майдану 21 січня і 18 лютого 2014 року. У справі троє потерпілих. Юрія Крисіна звинувачують за ч. 4, 5 статті 27, ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 296, ст. 340 Кримінального кодексу, а Сергія Чемеса - за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 296, ч. 4 ст. 296, ст. 340 ККУ. У справі кілька епізодів - викрадення людини та катування біля станції метро "Бориспільська", хуліганські дії на вулиці Прорізній, хуліганські дії на Великій Житомирській, а так само перешкоджання проведенню мирних акцій.

Раніше Шевченківський суд встановив, що 17 лютого 2014 року Крисін за велику грошову винагороду зібрав групу "тітушок" для протидії активістам Євромайдану. 18 лютого він зі своєю групою блокували і били мітингувальників у районі Михайлівської площі, внаслідок чого загинув журналіст В'ячеслав Веремій. За цим епізодом раніше судимому Крисіну суд присудив 4 роки умовно (прокуратура просила 6 років в'язниці). Поки рішення Шевченківського суду намагаються оскаржити в Апеляційному - Дарницький суд починає розгляд нової справи проти Крисіна і його "колеги" Сергія Чемеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram