ГоловнаПолітика

Савченко залишиться недоторканною ще мінімум п'ять днів

"Чи вийдемо ми на засідання наступної середи, поки що некоректно говорити. Занадто багато "якщо".

Савченко залишиться недоторканною ще мінімум п'ять днів
Фото: Макс Левин

Верховна Рада не зможе зняти недоторканність з Надії Савченко ще мінімум п'ять днів.

Про це в коментарі LB.ua заявив перший заступник голови комітету ВР з питань регламенту Павло Пинзеник.

"Подання на Савченко надійшли в Раду, але в комітет ще не надходили. Тільки-но комітет отримає ці подання, за регламентом, у нас є 20 днів для розгляду цього питання. Надія Савченко має п'ять днів для дачі роз'яснень після того, як вона сама отримає текст цих подань. Вона повинна дати нам пояснення. На це в неї є 5 днів. Комітет візьме до уваги ці пояснення. І потім комітет протягом 20 днів повинен винести рішення. А після ухвали комітету Верховна Рада протягом семи днів повинна розглянути це питання в залі", - заявив він.

Пинзеник додав, якщо сьогодні комітет отримає всі подання від ГПУ на нардепа Савченко, то після отримання всіх документів для неї починається п'ятиденний відлік часу.

"Вона повинна нам надати пояснення. Ми його розглянемо і в проміжку 20 днів винесемо рішення. Коли це може відбутися, поки що складно прогнозувати. Чи вийдемо ми на засідання наступної середи, поки що некоректно говорити. Занадто багато «якщо». Ми будемо діяти відповідно до регламенту. І в рамках 20 днів у кожнім разі розглянемо питання Савченко", - запевнив він.

За його словами, навіть якщо сьогодні Савченко покине Україну і не надасть пояснень протягом п'яти днів, комітет винесе рішення у 20-денний термін.

Нагадаємо, вранці 15 березня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради три подання про зняття недоторканності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко. Її підозрюють у спробі організації "збройного державного перевороту методом терору".

Після цього вона відкрито закликала до військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram