ГоловнаПолітика

Савченко переплутала Парубія і Пашинського, коли говорила про снайперів у готелі "Україна" (оновлено)

Депутат також заявила, що Луценко обіцяв протестувальникам зброю.

Савченко переплутала Парубія і Пашинського, коли говорила про снайперів у готелі "Україна" (оновлено)
Фото: стоп-кадр с трансляции

Народний депутат Надія Савченко заявила, що нібито бачила, як у лютому 2014 року керівник "Самооборони" Андрій Парубій заводив снайперів у готель "Україна" на Майдані Незалежності.

"[Керівнику слідчої групи у справах Майдану Сергію] Горбатюку не дають працювати. Особисто я давала йому свідчення про те, що [Юрій] Луценко з трибуни закликав до того, щоб знести владу, і обіцяв людям, що буде на Майдані зброя. Я говорила, що бачила, як під'їжджала синя машина, мікроавтобус, як з неї виходили люди зі зброєю. Я говорила, хто ці люди. Ці люди є в парламенті. Я бачила, як [Андрій] Парубій заводив снайперів у готель "Україна"", - сказала Савченко на брифінгу у будівлі СБУ.

Міф про якихось снайперів, які стріляли і в учасників протесту, і в силовиків, щоб розв'язати кровопролиття на Майдані, - ключовий у російській пропаганді про події Революції гідності.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", після допиту в СБУ Савченко прийшла у Верховну Раду, де сказала, що переплутала Парубія з Сергієм Пашинським.

"Якщо я сказала Парубій, то я прошу вибачення... Я не пам'ятаю, як я сказала точно, але якщо я говорила прізвище "Парубій", але хотіла сказати і мала на увазі Пашинського", - заявила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram