ГоловнаПолітика

Савченко: "Хто не думав підірвати Банкову чи Верховну Раду?"

Депутатові готують підозру в підготовці держперевороту.

Савченко: "Хто не думав підірвати Банкову чи Верховну Раду?"
Фото: EPA/UPG

Народний депутат Надія Савченко на брифінгу біля будівлі СБУ заявила, що українці підтримали би збройне захоплення влади.

"Хто не думав підірвати Банкову [на вулиці Банковій розташована Адміністрація Президента] або Верховну Раду? Ми що, живемо в 37-му році, в сталінські часи, коли це є злочином? Про це не можна говорити на вулиці? У нас про це не говорить тільки ледачий. У нас про це говорять усі. В соцмережі гуляє напис, що 98% українців допомогли б Рубану розвантажувати меблі. І я вірю, що це правда. Якщо ми хочемо вижити в цій країні, нам потрібна тотальна зміна політичної системи", - заявила вона.

Раніше в четвер народний депутат Антон Геращенко заявив журналістам, що Савченко готують підозру в підготовці держперевороту.

"Вона брала участь в організації і готувала державний переворот", - сказав він.

У вівторок видання "Страна" з посиланням на джерела повідомило, що Савченко і Володимир Рубан обговорювали з декількома високопоставленими офіцерами Головного управління розвідки Міністерства оборони збройний переворот у країні.

8 березня керівника центру звільнення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали на пункті пропуску при виїзді з "ДНР". У меблях, які він перевозив у своєму автомобілі, знайшли велику кількість зброї.

9 березня керівнику центру звільнення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану було пред'явлено підозру в підготовці масових терактів. За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів.

Зокрема, планувалося, що в урядовому кварталі будуть обстріляні з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлові будинки. Одночасно з цим повинні були підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв убити державних діячів і народних депутатів, які будуть присутні на засіданні ВР.

Окрім того, Рубан планував влаштувати захоплення будівлі парламенту в нічний час, а також організувати збройні напади на будинки, в яких живуть Петро Порошенко, голова МВС Арсен Аваков, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов. Усіх їх повинні були вбити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram