ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування справи про Львівський бронетанковий завод

Збитки від постачання користованих двигунів оцінено в 14 млн грн.

НАБУ завершило розслідування справи про Львівський бронетанковий завод
Фото: mil.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування щодо посадових осіб Збройних Сил України та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод", підозрюваних у розтраті коштів під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ.

3 березня 2018 року підозрюваним і їх захисникам були відкриті матеріали досудового розслідування для ознайомлення, повідомляють на сайті НАБУ.

У справі проходять директор Львівського бронетанкового заводу; його заступник з комерційних питань; начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ, генерал-майор; начальник відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ, полковник; засновник ТОВ "Булет Лайн".

Під час досудового розслідування встановлено, що Львівський бронетанковий завод виграв конкурсні торги на постачання Центральному бронетанковому управлінню ЗСУ нових двигунів В-46-6. За документами, завод придбав у ТОВ "Булет Лайн" і поставив ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без всяких документів; договір з ТОВ був фіктивним, а двигуни - не новими, а користованими. Ці самі двигуни у 2008-2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України.

За результатами проведення низки експертиз - економічної, комплексної судової автотехнічної, трасологічної, товарознавчої експертизи двигунів - слідство уточнило розмір збитків, завданих державі за корупційне правопорушення. Він становить 14,15 млн грн.

Розслідування детективи НАБУ почали в листопаді 2016 року. Про підозру особам, причетним до схеми, було повідомлено 14 липня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram