ГоловнаПолітика

Син Януковича звільнив себе з поста голови наглядової ради донецького холдингу

Замість Альберта Волобуєва, що очолював компанію з квітня 2014 року, новим директором призначено Віктора Житника.

Син Януковича звільнив себе з поста голови наглядової ради донецького холдингу
Фото: vidomosti-ua.com

Власник групи компанії "МАКО" Олександр Янукович звільнив себе з посади голови наглядової ради ПрАТ "МАКО Холдинг" (Донецьк) - холдингової компанії групи - в зв'язку з ліквідацією наглядової ради. Таке рішення Янукович, як власник 100% акцій, прийняв 13 березня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також змінив генерального директора "МАКО Холдинг". Замість Альберта Волобуєва, що очолював компанію з квітня 2014 року, новим директором на трирічний термін призначено Віктора Житника, який до цього був директором інших підприємств групи.

В "МАКО" на кінець 2012 року входили 18 підприємств в Україні (в т.ч. ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" (ВБР, Київ); ПрАТ "КБК"; ПАТ "Комплекс «Дружба»; ПрАТ "Едельвейс" та ПрАТ "Марінсервіс", всі - Донецьк), Голландії та Швейцарії.

Серед основних напрямків бізнесу - девелопмент і будівництво, фінансовий сектор, вугільна промисловість. Власником 100% акцій ГК "МАКО" є Янукович.

Міністерство внутрішніх справ України 18 квітня 2014 року повідомило, що Януковича, який зник з поля зору правоохоронців 23 лютого 2014 року в Києві, оголошено в розшук СБУ на підставі постанови суду про затримання з метою приводу. За даними МВС, Янукович звинувачують за ч.2 ст.366 (службове підроблення з заподіянням тяжких наслідків) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram