ГоловнаПолітика

МЗС відреагувало на візит Путіна до Криму

Президент РФ прибув на анексований півострів 14 березня.

МЗС відреагувало на візит Путіна до Криму
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом російської делегації на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним на тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим та м.Севастополь, що мав місце в середу.

Про це йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій прес-службою міністерства.

"Україна вважає згаданий візит, як і інші т.зв. "поїздки" російських посадових осіб у тимчасово окуповані Автономну Республіку Крим та м.Севастополь, грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічною і демонстративною зневагою російською стороною загальновизнаних норм міжнародного права, зобов'язаннями за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Росія", - йдеться в документі.

Російські ЗМІ повідомляють, що в середу, 14 березня, президент Російської Федерації Володимир Путін прибув в анексований Крим. В рамках візиту Путін має намір відвідати Сімферополь, Севастополь, а також Кримський міст.

Нагадаємо, на 18 березня заплановано президентські вибори в Російській Федерації. Зокрема, Росія має намір провести вибори і в анексованому Криму. Президент України Петро Порошенко закликав G7 засудити і не визнавати вибори президента РФ в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram