ГоловнаПолітика

МЗС підготувало пропозиції про денонсацію договору про дружбу з РФ

Пропозиції призначені для президента України.

МЗС підготувало пропозиції про денонсацію договору про дружбу з РФ
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України підготувало пропозиції про вихід країни з органів СНД і денонсацію договору про дружбу з Російською Федерацією.

"Міністр Павло Клімкін на нашому комітеті із закордонних справ анонсував, що МЗС підготувало пропозиції для президента щодо виходу з органів СНД і денонсацію договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Росією", - написала народний депутат Світлана Заліщук у фейсбуці.

Вона також зазначила, що міністр на питання, коли можна очікувати таких дій, повідомив, що рішення залишається за головою держави.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією був підписаний 31 травня 1997 року строком на 10 років і з автоматичним продовженням на наступні десятирічні періоди за відсутності заперечень сторін.

У ньому закріплюється принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності існуючих кордонів, поваги територіальної цілісності та взаємних зобов'язань не використовувати свою територію на шкоду безпеці одне одного.

У 2016 року представники МЗС говорили, що великий договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією не денонсують, оскільки він є доказом у судах проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram