ГоловнаПолітика

Шимків відкинув підозри в нечесних 4G-тендерах

Рішення щодо мінімальної ціни ухвалював Кабмін, заявили в Порошенка.

Шимків відкинув підозри в нечесних 4G-тендерах
Дмитрий Шимкив
Фото: Макс Требухов

Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків відреагував на заяви про порушення в тендері на отримання операторами мобільного зв'язку ліцензій на 4G-зв'язок.

"Нещодавно окремі політики вирішили поставити під сумнів відкритість і прозорість проведення тендерів щодо 4G, а після того їхня риторика знайшла відгук у голови уряду. Саме тому вирішив підготувати довідку з посиланням на документи, рішення Президента і КМУ й, головне, цифри", - написав він у фейсбуці та поділився посиланням на цю довідку.

Шимків нагадав, що 3G-тендер дав бюджету 8,77 млрд грн, ще 1,6 млрд грн було сплачено військовим за конверсію. Від 4G-тендера бюджет отримав 7,89 млрд грн.

"Рішення щодо мінімальної ціни як на тендер з 3G, так і на тендер з 4G визначалося постановою КМУ (!)", - додав він.

За його словами, тендери відбувалися публічно, конкурентно й  у прямому ефірі.

Нагадаємо, 12 березня голова Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що український бюджет "внаслідок заниження в 15 разів за стартову ціну на продаж 4G-частот" втратив 15 млрд грн.

Прем'єр Володимир Гройсман несподівано відреагував на цю заяву, попросивши правоохоронні органи перевірити дані Ляшка.

Велика трійка українських мобільних операторів 6 березня взяла на себе зобов'язання заплатити 5,434 млрд грн у діапазоні 1800 МГц за право розгорнути на них мобільний зв'язок четвертого покоління (4G). Президент Петро Порошенко був присутній на оголошенні результатів конкурсу й висловлював задоволення ними.

Запуск технології 4G в діапазоні 1800 МГц очікується до липня поточного року.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram