ГоловнаПолітика

Президент Австрії виключив визнання російських виборів у Криму

"Це однозначно думка всього австрійського уряду".

Президент Австрії виключив визнання російських виборів у Криму
Александер ван дер Беллен
Фото: president.gov.ua

Президент Австрії Александер ван дер Беллен заявив, що вибори російського президента в окупованому Криму не можуть бути правочинними.

"З погляду Австрії зрозуміло, що анексія Криму є протиправною. І це також позиція Європейського Союзу. Тому на території Криму не можуть відбуватися правочинні вибори до російського парламенту і вибори російського президента. І це не тільки моя думка. Це однозначно думка всього австрійського уряду", - сказав він у Києві, відповідаючи на питання журналістів, повідомляють на сайті президента України.

Петро Порошенко подякував Австрії за офіційну позицію, яка була висловлена на сайті МЗС країни, про те, що вони "не направляють у Крим спостерігачів, не вітають і не визнають" російські вибори.

Він також наголосив на важливості притягнення до відповідальності всіх тих, хто бере безпосередню участь в організації так званих виборів, в тому числі і введення персональних санкцій проти них.

Порошенко закликав усіх європейських партнерів і весь світ рішуче відреагувати на "той виборчий фарс, який Москва організовує цієї неділі на окупованій території українського Криму - в четверту річницю спроби анексії Кримського півострова".

Нагадаємо, Україна має намір ввести санкції проти організаторів виборів президента Російської Федерації на території анексованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram