ГоловнаПолітика

Жебрівський звільнив голову Красногорівської ВЦА

Звільнений чиновник переконує, що не обійшлося без історії з буржуйками.

Жебрівський звільнив голову Красногорівської ВЦА
Фото: facebook/Ливанчук

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський звільнив голову військово-цивільної адміністрації прифронтової Красногорівки Олега Ліванчука. Про це повідомляють «Новини Донбасу».

«Прийшло розпорядження, ніяке. Головною метою було звільнити, мотивували тим, що не виконую покладених на мене зобов'язань... Мене навіть не повідомили: розпорядження від 7-го числа, звільнити 12-го, вчора отримав», - сказав він.

Ліванчук пов'язує своє звільнення передусім з перевіркою його діяльності в грудні 2017 року, після якої йому було винесено догану.

У той самий час однією з основних причин називає недавній інцидент із постачанням у Красногорівку неякісних печей-буржуйок.

«Спочатку були буржуйки. У ДонОВЦА обіцяли возити вугілля, четверту зиму ми прожили без газу, жодного кілограма вугілля не поставили. Неякісні буржуйки - раз. Потім відстояли лікарню, пошкоджену в травні 2017-го», - розповів Ліванчук.

За його словами, йому тричі пропонували написати заяву на звільнення за власним бажанням, однак чиновник відмовлявся. Зараз обов'язки Ліванчука виконує його заступник.

Заступник Ліванчука Роман Коржов також пов'язує звільнення голови Красногорівській ВЦА з постачанням буржуйок.

"Ну що, є продовження нашої історії зі знаменитими буржуйками. Після того як ми відмовилися ставити ці вироби на баланс ВЦА і стати співучасниками дерибану, нас почали пресувати. І сьогодні як результат маємо розпорядження П. Жебрівського про звільнення керівника ВЦА міста Красногорівка Ліванчука. Звільнення безпідставне. Але сама реакція цікава... запасаємося попкорном і стежимо за протистояння місцевих ВЦА з обласною", - написав він у фейсбуці.

На початку березня стало відомо, що прокуратура проводить досудове розслідування факту постачання неякісних буржуйок у Мар'їнку та Красногорівку. Підозру в службовій недбалості було вручено головному спеціалісту з роботи з гуманітарною допомогою департаменту Донецької ВЦА Маляру.

Як заявляла народний депутат від БПП Ольга Червакова, замість 264 буржуйок у Красногорівку привезли тільки 126, частина з яких не були придатні до використання. За інформацією Червакової, постачальника печей підозрюють у шахрайстві і підробці документів, здійсненій повторно або за попередньою змовою групою осіб Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram