ГоловнаПолітика

Рада в четвер голосуватиме за кадрові призначення

"Є домовленості про голосування за голову Нацбанку, Рахункової палати і щодо омбудсмена".

Рада в четвер голосуватиме за кадрові призначення
Фото: iPress.ua

У четвер, 15 березня, Верховна Рада планує призначити Уповноваженого з прав людини, керівництво Національного банку України і Рахункової палати.

Про це в кулуарах парламенту розповіла представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент LB.ua.

"На завтра є домовленості про голосування за голову Нацбанку, Рахункової палати і щодо омбудсмена. Про ці позиції є домовленості. Усі вже знають прізвища. Смолія (на посаду голови НБУ, - ред.) подав президент. У нас є своя кандидатура на посаду омбудсмена - це Алексєєв. «Народний Фронт» має свою кандидатуру, як і для Рахункової палати. Завтра зал повинен визначитися. Домовленості в нас є. Тому прізвища поки що не називаю, щоб мене не звинуватили в маніпуляціях", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше джерело в керівництві фракції БПП повідомило прізвища. Згідно з домовленостями, головою Нацбанку стане кандидат від президента Яків Смолій, головою Рахункової палати - "ударівець" Валерій Пацкан, а на посаду омбудсмена оберуть депутата від "Народного Фронту" Людмилу Денісову.

Рада вже 11 місяців не може відправити у відставку голову НБУ Валерію Гонтареву, яка подала заяву ще у квітні 2017 року.

Голова Рахункової палати Роман Магута перебуває під слідством за підозрою в зловживанні владою.

Термін повноважень чинного омбудсмена Валерії Лутковської минув 27 квітня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram