ГоловнаПолітика

Силовики провели 28 обшуків у п'яти областях і Києві

Заблоковано підривну діяльність антиукраїнських центрів.

Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно зі Службою безпеки України провела заходи з метою блокування підривної діяльності антиукраїнських центрів, що діють на території України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Під час реалізації єдиного оперативного плану проведено 28 обшуків у Дніпропетровській, Львівській, Херсонській, Миколаївській, Херсонській областях та м. Києві за місцем проживання, роботи, тимчасового перебування, розташування автотранспорту осіб, причетних до організації антидержавних акцій в Україні", - йдеться в повідомленні.

Фото: ark.gp.gov.ua

Як наголошується, під час зазначених обшуків отримано докази скоєння протиправних дій в інтересах спецслужб сусідньої держави, які, після проходження процедури легалізації, дозволять здійснити публічне викриття спеціальних підривних акцій та інформаційних операцій проти Української держави.

Фото: ark.gp.gov.ua

Зокрема, серед іншого, виявлено та вилучено агітаційні матеріали з підтримки анексії Криму, грошові кошти, документи, що містять інформацію з обмеженим доступом, заборонену продукцію, серед якої гранати і патрони, які свідчать про підготовку до зазначених протиправних антиукраїнських акцій.

Фото: ark.gp.gov.ua

Раніше в березні прокуратура Криму попередила, що причетним до виборів президента РФ на півострові загрожує в'язниця. До відповідальності можуть притягти 10 тис. членів виборчих комісій в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram