ГоловнаПолітика

Вілкул розкритикував "10 заповідей" Вакарчука

Лідер Опоблоку підготував свої 10 невідкладних кроків.

Вілкул розкритикував "10 заповідей" Вакарчука

Народний депутат України, співголова партії "Опозиційний блок" Олександр Вілкул представив десять першорядних кроків, які, на його думку, забезпечать соціальний захист українців, виведуть Україну з кризи, відновлять державний суверенітет. Ці кроки він озвучив у спеціальному відеозверненні на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у вигляді відповіді на аналогічне звернення до українців співака і політика Святослава Вакарчука, записаного в грудні 2017 року в США, повідомляє "РБК-Україна".

Зокрема, Вілкул сказав, що не згоден з тією політичною стратегією, яку Вакарчук пропонує країні.

Опозиціонер також розкритикував тезу Вакарчука про те, що байдуже, хто буде очолювати Україну, а важливо лише те, якою буде країна, назвавши ці речі "нерозривно взаємопов'язаними".

"Люди, яким делеговано відповідальність управляти державою, - це ключове питання", - зазначив політик.

Також, опонуючи Вакарчуку, Вілкул заявив, що в українській політиці сьогодні багато людей, які вміють гучно ставити питання, але дуже мало тих, хто знає відповіді.

Центральною тезою звернення Вілкула стало те, що метою державної політики України повинні стати безпека і добробут громадянина.

"Святослав Вакарчук каже, що для сучасної європейської країни важлива наявність трьох основ, на яких має триматися держава: верховенство права, якісний держапарат і демократія. А я кажу, що є те, що набагато важливіше і цінніше від запропонованих трьох основ: у центрі державної політики має бути людина. Громадянин. Його безпека і добробут", - заявив Вілкул.

На думку Вілкула, через те, що політики часто забувають про цей принцип, реформи в Україні перетворилися на економічні та соціальні експерименти.

Крім того, Вілкул заперечив Вакарчуку, який у своєму зверненні заявив, що відповідальність за ситуацію в країні лежить у тому числі і на пересічних українцях.

Народний депутат підкреслив, що сьогоднішня опозиція готова взяти на себе відповідальність за ситуацію в Україні.

Також політик презентував свої 10 невідкладних кроків, серед яких пояснив, як, на його думку, можна завершити війну і досягти миру, побороти корупцію, відновити національну єдність і керованість ситуацією в державі, усунути вплив радикальних політичних сил, деполітизувати силові структури і домогтися прагматичного підходу в зовнішній політиці.

Нагадаємо, в грудні 2017 співак Святослав Вакарчук випустив відеозвернення, в якому назвав десять ключових кроків, "10 заповідей" для реформування України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram