ГоловнаПолітика

Слідство має запис переговорів Рубана і Захарченка про підготовку терактів

Юрій Луценко запевняє, що докази дуже серйозні.

Слідство має запис переговорів Рубана і Захарченка про підготовку терактів
Владимир Рубан
Фото: Сергей Нужненко

Генпрокурор Юрій Луценко заявив про наявність аудіо- і відеодоказів того, що затриманий з арсеналом зброї Володимир Рубан контактував із ватажком "ДНР" Олександром Захарченком.

"У нас є відео, де автомобіль, яким керує Рубан, перетинає наш КПВВ, заїжджає на територію "ДНР", потім автоматники Захарченка сідають за кермо і в трьох військових частинах Горлівки закладають зброю. Повертаються. За кермо сідає Рубан. Далі всі бачили його затримання. При цьому у нас є докази того - це викладено в аудіо, - що він контактував при цьому із Захарченком і планував терористичний акт", - розповів Луценко в інтерв'ю телеканалу Zik.

За словами генпрокурора, теракт планувався масштабний. Але оприлюднити докази, додав Луценко, можна буде після завершення слідства.

"Те, що я знаю з матеріалів слідства - трупів могло бути сотні. Я знайомий з матеріалами слідства. Можу вам сказати, що все дуже серйозно. Всі сумніваються, що версія голови СБУ спроможна. Але в нас є дуже серйозні докази, що мова йшла про підготовку реального теракту, в тому числі з мінометами, автоматами і гранатами", - заявив Луценко.

Він також відповів на глузування скептиків, що міни не збігаються з калібром кулемета, який був у бусі.

"При цьому треба згадати, що була ще перша партія зброї, яка була завезена на нашу територію під контролем Служби безпеки України та процесуальних керівників військової прокуратури. І ось до тих мінометів вона підходить", - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, Рубана затримали 8 березня з великим арсеналом зброї в пункті пропуску при виїзді з "ДНР". Його підозрюють у підготовці замаху на керівництво країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram