ГоловнаПолітика

СБУ підтвердила передачу повісток Савченко на допит в апарат Ради

Нардеп викликана в суд на 13 і 15 березня.

СБУ підтвердила передачу повісток Савченко на допит в апарат Ради
Фото: Сергей Нужненко

Повістки на допит позафракційного народного депутата Надії Савченко у вівторок, 13 березня, і в четвер, 15 березня, були передані в апарат Верховної Ради в понеділок, 12 березня.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"12 березня 2018 року в апарат Верховної Ради України передано лист і відправлені повістки на виклик на 11:00 13 березня і 11.00 15 березня 2018", - йдеться в повідомленні служби в Facebook.

У спецслужбі нагадали про досудове розслідування в кримінальному провадженні на підставі обґрунтованої підозри керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану в скоєнні злочинів за ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (підготовка терористичного акту), ч.1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

"В рамках цього провадження виникла необхідність допитати як свідка народного депутата Надію Савченко для з'ясування всіх обставин скоєння кримінальних злочинів та причетних до цього осіб", - відзначили в СБУ.

Раніше сьогодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Надію Савченко викликали на допит 13 березня в  зв'язку зі справою проти голови Центру звільнення полонених Володимира Рубана, але "сьогодні о 4:00 ранку вона відбула з території країни для участі в міжнародній конференції".

За даними заступника голови фракції «Народний фронт» і члена Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрія Тетерука, Савченко могла втекти до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram