ГоловнаПолітика

ГПУ "заморозила" справу Саакашвілі

Генпрокуратура буде звертатися до правоохоронних органів інших держав.

ГПУ "заморозила" справу Саакашвілі
Михаил Саакашвили
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура 6 березня призупинила розслідування справи за підозрою екс-президента Грузії, лідера української партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі в сприянні учасникам злочинного угруповання.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат політика Руслан Чорнолуцький.

У постанові начальника відділу пріоритетних доручень департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури Ярослава Домбровського вказується, що досудове розслідування призупинено в зв'язку з "необхідністю виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва".

Терміни розслідування кримінальних проваджень в Україні обмежені, однак якщо розслідування призупинено, період до відновлення справи не враховується.

Нагадаємо, Саакашвілі закидають отримання грошей від олігарха Сергія Курченка (ч.2 ст. 256 Кримінального кодексу, сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). У цій справі політика помістили під нічний домашній арешт, але коли термін запобіжного заходу закінчився, ГПУ не подала клопотання про її продовження. Спершу заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що у прокурорів "не вистачило рук" для цього і клопотання буде подано, але незабаром генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що, оскільки Саакашвілі справно ходить на допити, домашній арешт більше не потрібен. Закінчення запобіжного заходу зняло формальні перепони для видворення Саакашвілі.

12 лютого прикордонники видворили Саакашвілі з України в Польщу за процедурою реадмісії. З Польщі він полетів в Нідерланди, де отримав посвідчення особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram