ГоловнаПолітика

Гройсман попросив перевірити заяви Ляшка щодо 4G-тендерів

Президент Петро Порошенко висловлював задоволення результатами конкурсу.

Гройсман попросив перевірити заяви Ляшка щодо 4G-тендерів
Фото: пресс-служба президента

Прем'єр Володимир Гройсман попросив правоохоронні органи перевірити озвучену головою Радикальної партії Олегом Ляшком інформацію про порушення в тендері на отримання операторами мобільного зв'язку ліцензій на 4G-зв'язок.

"Сьогодні лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко оприлюднив заяву про те, що відкритий конкурс з продажу ліцензій на стандарт мобільного зв'язку 4G міг пройти непрозоро, а вартість виданих ліцензій могла б бути значно вищою. Відповідальним за проведення відкритого конкурсу є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, орган, незалежний від уряду. Але уряд не може не відреагувати на заяву про можливу шкоду, заподіяну державі", - написав прем'єр в фейсбуці.

"Тому я звернувся до правоохоронних органів провести ретельну перевірку всіх викладених фактів", - додав він.

Раніше в понеділок Ляшко оприлюднив на засіданні погоджувальної ради парламенту позицію фракції з вимогою скасувати результати тендеру на отримання операторами мобільного зв'язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв'язок стандарту 4G в діапазоні 1800 МГц і виставити ліцензії на повторні торги.

"Ми підрахували: український бюджет в результаті заниження в 15 разів стартової ціни на продаж 4G частот, втратив 15 млрд грн. У мене питання до президента України - де $550 млн, які у вас під носом провели повз державний бюджет? У мене питання до НАБУ - де ваша боротьба з корупцією?"- сказав він.

За словами Ляшка, Радикальна партія вимагає від НАБУ, Генеральної прокуратури України та прем'єр-міністра дій щодо скасування результатів тендеру на 4G-ліцензії.

Нагадаємо, велика трійка українських мобільних операторів 6 березня взяла на себе зобов'язання заплатити 5,434 млрд грн в діапазоні 1800 МГц за право розгорнути на них мобільний зв'язок четвертого покоління (4G). Президент Петро Порошенко був присутній на оголошенні результатів конкурсу і висловлював задоволення ними.

Запуск технології 4G в діапазоні 1800 МГц очікується до липня поточного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram