ГоловнаПолітика

ГПУ запропонувала Бакуліну угоду

Депутату-втікачу пропонують дати свідчення про ОЗУ Януковича і заплатити компенсацію.

ГПУ запропонувала Бакуліну угоду
Евгений Бакулин
Фото: 112.ua

Генеральна прокуратура пропонує народному депутату Євгенові Бакуліну (Опозиційний блок) угоду зі слідством.

Про це журналістам повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Ми пропонуємо йому такий варіант. Якщо він не погодиться, то заочний процес все одно ніхто не відміняв", - сказав він.

За його словами, якщо Бакулін погодиться дати важливі свідчення проти злочинного угруповання колишнього президента Віктора Януковича, а також заплатити компенсацію в держбюджет, то така угода стане корисною і йому, і Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 16 лютого Генеральний прокурор Юрій Луценко зробив у Раду подання про зняття недоторканності з Бакуліна в рамках розслідування афери з закупівлею "вишок Бойка" за завищеною вартістю. 12 березня профільний комітет Ради схвалив це подання.

Луценко при цьому повідомив, що Бакулін уже кілька років перебуває за межами України і не з'являється на засіданнях Верховної Ради.

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року чиновника затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн грн, а пізніше він зумів обратися у Верховну Раду.

Влітку 2017 року Луценко повідомив, що Бакуліна притягнуть до відповідальності на підставі свідчень Олександра Кацуби, його заступника по "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram