ГоловнаПолітика

Собчак - Клімкіну: "У кого з нас шизофренія?"

Кандидат у президенти РФ звинуватила українського міністра в підіграванні Путіну.

Собчак - Клімкіну: "У кого з нас шизофренія?"
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак здивована різким коментарем міністра закордонних справ Павла Клімкіна, який вважає ознакою шизофренії її запит про відвідини Криму.

Про це йдеться в заяві Собчак, опублікованій на її сайті.

"Я - один з небагатьох російських політиків, які відкрито заявляють про те, що події березня 2014 року - грубе порушення міжнародного права. Я виступаю за виведення російських збройних формувань з Донбасу і за вирішення кримської проблеми в рамках міжнародних норм. Тим паче дивною стала для мене відповідь на мій лист міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, уродженця міста Курська. Він відмовив у моєму проханні, звинувативши мене в "політичній шизофренії", - написала вона.

"Дуже не хочеться відповідати вищій посадовій особі суверенної держави в дусі "сам такий", але задумайтеся: українська влада перешкодила єдиному російському політику, який підтримає їхній національний суверенітет, відвідати їхню країну в суворій відповідності з її законами. Так кому насправді вигідна окупація Криму і війна на Донбасі, хто фактично діє в інтересах Путіна, ДНР і ЛНР? У кого з нас шизофренія?", - заявила Собчак.

Вона вважає, що сформована ситуація - це наслідки радянської системи. "Ось уже 4 роки як Україна твердо заявила про свій намір стати вільною європейською країною, але ця прогнила наскрізь система продовжує огризатися. Росія ще толком і не ступила на цей шлях", - заявила Собчак.

Нагадаємо, 6 березня Собчак заявила, що звернулася в українське посольство з листом для отримання дозволу на передвиборну поїздку у Крим.

Клімкін у відповідь сказав, що "законний в'їзд для проведення нелегітимної кампанії для нелегітимних виборів на окупованій території - це точно шизофренія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram