ГоловнаПолітика

У Чилі відкрили дипломатичну місію України

Церемонія відкриття відділення посольства відбулася 10 березня.

10 березня в Сантьяго було відкрито чилійське відділення посольства України в Аргентині, що стало першим дипломатичним представництвом України в цій країні.

Як повідомляє прес-служба МЗС, у церемонії відкриття взяли участь представники МЗС двох країн (від України - заступник міністра Сергій Кислиця), посол України Юрій Дюдін, члени дипкорпусу, акредитовані в Сантьяго, представники української діаспори.

Кислиця висловив сподівання, що відкриття відділення сприятиме активізації співробітництва між Україною і Чилі. "Враховуючи важливі реформи, які зараз відбуваються в наших країнах, тепер ми маємо додатковий інструмент інтенсифікації наших відносин - передусім у торговельній, інвестиційній і науково-технологічній сферах, де існує значний потенціал для розвитку співпраці", - сказав він.

Чилі визнала незалежність України ще 9 січня 1992 року, а дипломатичні відносини між двома країнами були встановлені 28 січня 1992 року. З 1995 року посол України в Аргентині також є послом у Чилі за сумісництвом. 1997 року в Києві з'явилося почесне консульство Чилі, а 1998 року Україна призначила консула в Сантьяго, зараз цю посаду обіймає Алекс Тієрманн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram