ГоловнаПолітика

Порошенко: в Україні готувалися масові теракти

Президент доручив у найкоротші терміни розслідувати справу Рубана.

Президент Петро Порошенко доручив Службі безпеки України у найкоротші терміни розслідувати справу керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана.

Про це він сказав на зустрічі з головою СБУ Василем Грицаком.

"Я наказую генералу Грицаку взяти під особистий контроль розслідування цієї справи. Хочу підкреслити, що мова йде не про перевізника [Володимир Рубан був за кермом автомобіля, який віз зброю з ОРДО]. Ви отримаєте абсолютно неспростовні докази, які масштабні терористичні акти готувалися в Україні і яка була залучена для цього мережа", - заявив він.

"Мета була одна - дестабілізувати суспільство через масові терористичні акти. І докази цього, принаймні ті, що мені повідомив глава СБУ, є незаперечними", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що згідно з підозрою, пред'явленою Рубану, він готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів.

Згідно з документом, у Рубана "не пізніше 14 листопада 2017 року" виник умисел вчинити в Києві теракт з метою залякати населення і спровокувати військовий конфлікт на території всієї України.

Зокрема, планувалося, що в урядовому кварталі будуть обстріляні з гранатометів, мінометів, стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлових будинків. Одночасно з цим повинні були підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв вбити державних діячів і народних депутатів, які будуть присутніми на засіданні ВР.

Крім того, Рубан планував влаштувати захоплення будівлі парламенту в нічний час, а також організувати збройні напади на будинки, в яких живуть Петро Порошенко, глава МВС Арсен Аваков, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов. Всіх їх повинні були вбити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram