ГоловнаПолітика

У київському парку Шевченка розпочався антиурядовий мітинг

Вони чекають прибуття президента Петра Порошенка.

Близько 200 людей зібралися у п'ятницю вранці в парку Тараса Шевченка у центрі Києва з вимогою відставки чинної української влади.

Біля підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку активісти руху "Рух нових сил" розгорнули банери з вимогою імпічменту президента, відставки генпрокурора і створення Антикорупційного суду, пише "Інтерфакс-Україна".

Серед пікетувальників - представники ветеранських організацій у камуфляжній формі, а також націоналісти з державними прапорами України. Всі охочі мають можливість озвучити свою позицію за допомогою мікрофона, який встановлений біля підніжжя пам'ятника. Один з таких активістів заявив, наприклад, що не підтримує владу, тому що та готує "сіонізацію України" і готується завезти в країну "12-15 млн жидів".

Присутні чекають главу держави Петра Порошенка, який традиційно у день народження Тараса Шевченка покладає квіти до його пам'ятника.

На території, прилеглій до парку, спостерігається значна кількість правоохоронців. З чотирьох сторін парку встановлені рамки металошукачів, у всіх охочих пройти в парк вимагають документи співробітники управління Державної охорони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram