ГоловнаПолітика

Через скарги Медведчука поліція порушила провадження проти журналістів

Журналісти нібито втрутилися в приватне життя політика.

Через скарги Медведчука поліція порушила провадження проти журналістів

Головне управління Нацполіції в Києві відкрило кримінальне провадження проти журналістів програми "Схеми", повідомляє Радіо Свобода.

"Копія постанови Печерського суду Києва за скаргою Медведчука В.В., в інтересах якого діє адвокат Кириленко І.І., надійшла до Солом'янського УП для внесення в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомостей про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.182 Кримінального кодексу України", - повідомили в прес-службі поліції.

Видання зазначає, що у статті 182 "Про порушення недоторканності приватного життя", 2 частині, сказано: "Ті самі дії, вчинені повторно, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам особи, караються арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий терміном".

Зі свого боку ведуча програми "Схеми" Наталія Седлецька вважає відкриття провадження спробою тиску на редакцію. Вона повідомила, що журналісти саме зараз домагаються покарання охоронців Медведчука, які напали на знімальну групу біля аеропорту "Київ", заважаючи журналістам виконувати свою роботу. Одному з них Нацполіція Києва вже вручила підозру.

"Очевидно, що "порушити справу" проти наших журналістів - це такий крок Медведчука у відповідь", - вважає Седлецька.

Нагадаємо, в листопаді минулого року правоохоронці почали розслідувати інцидент у київському аеропорту "Жуляни", де стався напад на журналістів програми "Схеми", які знімали сюжет про авіаперельоти Медведчука.

Як повідомляли, в ніч на 16 вересня співробітники Управління державної охорони напали на знімальну групу програми "Схеми" біля одного з ресторанів у Кончі-Заспі під Києвом, де, за словами журналістів, відзначалося сімейне свято "однієї дуже можновладної особи". У цьому закладі, за даними потерпілого журналіста Михайла Ткача, перебували президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко і ціла група політиків.

Три офіцери УДО притягнуті до відповідальності за напад на журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram