ГоловнаПолітика

З початку АТО до суду направлено 56 справ за звинуваченням у державній зраді

У розшуку за звинуваченням у дезертирстві перебувають понад 4,2 тис. військовослужбовців.

З початку АТО до суду направлено 56 справ за звинуваченням у державній зраді
Фото: стопкадр youtube

З початку проведення антитерористичної операції в суд направлено 56 обвинувальних актів за звинуваченням у державній зраді.

Про це заявив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"З початку проведення АТО (а саме - з 01.04.2014 року) військовими прокурорами Центрального регіону України направлено до суду 56 обвинувальних актів за ст. 111 Кримінального кодексу України ("державна зрада"). З них у 55 випадках призначено проведення спеціального попереднього розслідування відповідно до глави 24-1 Кримінального процесуального кодексу України", - написав він у фейсбуці.

За словами Лисенка, всього в розшуку перебувають 4266 військовослужбовців, які в 2014 році не прибули з АР Крим для подальшого проходження військової служби і звинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ст. 408 КК України ("дезертирство").

"У цей час вже розслідувано і направлено до суду 4 обвинувальні акти стосовно 4-х військовослужбовців. Усіх чотирьох засуджено до різних термінів позбавлення волі", - додав спікер ГПУ.

Як повідомляли, Антитерористична операція на Донбасі, оголошена в 2014 році, може продовжитися паралельно з операцією Об'єднаних сил, яка передбачена новим законом про Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram