ГоловнаПолітика

Порошенко: ціни на електроенергію для населення не повинні підвищуватися

"Українські люди не повинні платити за ці забаганки".

Порошенко: ціни на електроенергію для населення не повинні підвищуватися
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що ціни на електроенергію для населення не повинні бути підвищені.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Український народ, українські люди не повинні платити за ці примхи, і ціни для населення не повинні бути підвищені... Я сумніваюся, що у квітні - принаймні мені про це нічого невідомо - ця система (впровадження стимулюючого регулювання, RAB-тариф, - ред.) буде введена. Думаю, що це вимагає додаткових кроків з боку регулятора, уряду і, можливо, парламенту", - сказав президент, відповідаючи на запитання про можливе підвищення тарифів на електроенергію з 1 квітня.

Він також зазначив, що сьогодні в Україні не створений ринок електроенергії.

"Так, треба вводити європейські норми. Так, треба виконувати ті зобов'язання, які ми брали в Угоді про асоціацію, під якою стоять підписи тих, хто має безпосередньо стосунок до Угоди про асоціацію. Це зобов'язання парламенту і уряду, не президента", - додав Порошенко.

RAB-регулювання - це система довгострокового тарифоутворення, що широко застосовується в європейських країнах, основною метою якої є залучення інвестицій у розвиток і модернізацію електромереж, тоді як на сьогодні тарифи для компаній електроенергетичного сектору розраховуються за принципом "витрати плюс".

Нагадаємо, в лютому глава НКРЕКП Дмитро Вовк запевнив, що під час переході на RAB-регулювання тарифи на електроенергію в Україні залишаться найнижчими в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram