ГоловнаПолітика

Порошенко відвідає Німеччину для обговорення "Північного потоку-2"

Президент підкреслив, що у протидії будівництву газопроводу з Україною солідарні безліч європейських країн.

Порошенко відвідає Німеччину для обговорення "Північного потоку-2"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко має намір відвідати Німеччину до квітня і обговорити з німецькою владою питання російського проекту будівництва магістрального газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream-2).

Про це він повідомив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Найближчими днями, протягом 2-3 тижнів, я збираюся відвідати Німеччину... Ця тема ("Північного потоку-2"), безумовно, буде в порядку денному наших переговорів", - сказав він, відповідаючи на запитання про небажання Німеччини відмовитися від проекту.

Порошенко підкреслив, що у протидії будівництву газопроводу з Україною солідарні безліч європейських країн.

У лютому канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що "Північний потік-2" - економічний проект, який не становить небезпеки для диверсифікації енергопостачань до Європи.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель під час Мюнхенської конференції з безпеки заявив, що від проекту і лібералізації газового ринку не можна відмовлятися з політичних причин. Він також розкритикував ініціативу США ввести санкції проти причетних до будівництва "Північного потоку-2" компаній, навпаки, запропонувавши почати поетапне зняття санкцій з Росії в разі її згоди на миротворчу місію ООН на Донбасі.

Нагадаємо, раніше німецькі екологи оскаржили будівництво "Північного потоку-2" в суді. "Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії в Німеччину через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті ж, що і у першого Nord Stream, запущеного в 2011 році.

У листопаді минулого року в Данії було ухвалено закон, який дозволить заборонити прокладання "Північного потоку-2" через її територію. Проти будівництва газопроводу також виступає Польща.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram