ГоловнаПолітика

Президент Австрії і глава МЗС відвідає Україну з офіційним візитом

Ван дер Беллен з дружиною також відвідають Львів.

Президент Австрії і глава МЗС відвідає Україну з офіційним візитом
Александр Ван дер Беллен
Фото: EPA/UPG

Федеральний президент Австрії Александер ван дер Беллен і його дружина Доріс Шмідауер у супроводі міністра закордонних справ Карін Кнайссль і великої делегації з питань економіки і культури відвідають Україну наступного тижня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У політичній частині візиту заплановані зустрічі з президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. У центрі переговорів будуть стояти багатогранні двосторонні відносини, а також відносини з ЄС, ситуація на Сході України, Мінські домовленості. Заплановано підписання угоди про співпрацю в сфері культури і освіти", - повідомила прес-служба посольства Австрії.

Зазначається, що візит розпочнеться у вівторок, 13 березня, прогулянкою старим Києву, спілкуванням з представниками громадянського суспільства і студентами. Ввечері заплановано зустріч з представниками австрійської економіки та бізнесу, а також з австрійцями, залученими до роботи ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

"У середу, 14 березня, заплановано покладання вінків до Могили невідомого солдата, покладання колосків зерна до Меморіалу жертв Голодомору на знак пам'яті штучно спричиненої голодної смерті мільйонів українців у 1932-33 роках, а також покладання квітів на знак вшанування пам'яті загиблих на Майдані в 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Офіційна частина візиту розпочнеться прийомом з військовими почестями у президента Порошенка, а також зустріччю тет-а-тет двох президентів і переговорами з участю делегації. На завершення Кнайссль підпише угоду про співпрацю в сфері культури і освіти.

"Відразу після спільного підходу до преси двох президентів австрієць Крістоф Отто з організації Global 2000 буде нагороджений президентом Порошенком українським орденом за свій проект допомоги дітям Чорнобиля", - наголошується в повідомленні.

Президенти Австрії та України також візьмуть участь в економічному форумі. Офіційна частина завершиться переговорами з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Ван дер Беллен з дружиною також відвідають Львів. Тут запланований візит в австрійську бібліотеку, а також зустріч зі студентами Українського католицького університету.

"Австрія і ЄС хочуть бачити політично стабільну та економічно успішну Україну. Наші двосторонні відносини дійсно багатогранні. Також я особливо чекаю подорож до Львова - символ тісного взаємозв'язку наших країн", - зазначив ван дер Беллен.

Нагадаємо, раніше в лютому на запрошення президента Австрії Порошенко відвідав Віденський бал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram