ГоловнаПолітика

НАБУ прийшло з обшуками до мера Вишневого у справі про пропозицію хабара Супрун (оновлено)

У справі фігурує помічник Олега Ляшка.

НАБУ прийшло з обшуками до мера Вишневого у справі про пропозицію хабара Супрун (оновлено)
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро України прийшло з обшуками до мера міста Вишневе Київської області Іллі Дікова та помічника нардепа Олега Ляшка Олега Богачева.

Про це пише INSIDER з посиланням на НАБУ. Відзначено, що обшуки проходять на роботі і вдома у мера Вишневого і вдома у помічника Ляшка.

У бюро розповіли, що помічник депутата від імені мера Вишневого пропонував голові МОЗ Уляні Супрун хабар у вигляді квартири в житловому комплексі "Акварелі" за вирішення питання про постачання медичного обладнання для лікарні Вишневого.

В офісі житлового комплексу "Акварелі" також проходить обшук.

Оновлення. Ляшко у фейсбуці виступив на захист свого помічника Олександра Богачова.

"НАБУ проводить обшуки в мого помічника Олександра Богачова, який нібито пропонував хабара Уляні Супрун за постачання медичного обладнання в міську лікарню міста Вишневого. Ви більш ідіотське звинувачення чули?! Не собі в кишеню, а людям Богачов домагається сучасного обладнання в лікарню - і його за це переслідують", - обурився він.

Ляшко зажадав відставки Супрун, звинувативши її в тому, що вона "вбиває українців", і закликав терміново обрати аудитора НАБУ, "щоб покласти край свавіллю і беззаконню в цій структурі".

"А Олександра Богачова я не здам нікому! Круглий сирота, який домагається для людей, а не для себе - вартий моєї повної поваги і підтримки. До речі, в старій сільській хаті, в якій живе Олександр і де тривають обшуки, тече дах. Я Сашкові пропонував допомогти його відремонтувати. Він відмовлявся, бо неймовірно скромний. А недавно ми відкривали мостовий перехід у Чабанах, і я помітив, що Сашко взимку в літньому взутті, оскільки в нього не було грошей купити зимове взуття. На день народження я йому подарував кілька своїх костюмів, тому що він ходив в одному з 2012 року, коли я з ним познайомився в інтернаті у Ворзелі, який він закінчував. Цей хлопець дуже скромний, добрий і щирий, про таких кажуть - не від світу цього. Ситникові і Холодницькому, які виросли на хабарах, треба ще повчитися в цього сироти чесності і порядності. Брехуни, циніки і ненажери - руки геть від моєї команди, тому що повідриваю!" - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram