ГоловнаПолітика

Данилюк: якщо спецконфіскацію оскаржать у судах, потрібно порушувати питання про профнепридатність Луценка

"ГПУ, конфіскувавши гроші, несе повну відповідальність за ці дії".

Данилюк: якщо спецконфіскацію оскаржать у судах, потрібно порушувати питання про профнепридатність Луценка
Фото: Влад Мусиенко

Міністр фінансів Олександр Данилюк стурбований заявами з приводу того, що офшорні компанії, пов'язані з оточенням Віктора Януковича, можуть через суди повернути конфісковані у них гроші. За його словами, якщо такий сценарій реалізується, потрібно порушувати питання про профнепридатність генерального прокурора.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Генеральна прокуратура, конфіскувавши гроші, несе повну відповідальність за ці дії. Гроші надійшли в бюджет, тепер на виконання закону про держбюджет Мінфін та інші органи влади повинні забезпечити, щоб ці гроші були ефективно використані. Якщо ризик, про який кажуть у самій Генпрокуратурі, дійсно існує, мене як міністра фінансів це дуже турбує. Ми не плануємо такого сценарію. Але якщо він реалізується, вся відповідальність повинна лягти на ГПУ. Це їхня робота - забезпечувати бездоганний юридичний супровід процесу спецконфіскації. Якщо рішення ГПУ будуть оскаржені в міжнародних судах, то потрібно ставити питання про професійну непридатність не тільки окремих слідчих, а й генерального прокурора", - заявив Данилюк.

Нагадаємо, в березні 2017 року Краматорський районний суд за позовом Генеральної прокуратури ухвалив рішення про конфіскацію 1,5 млрд доларів у оточення Віктора Януковича. Гроші надійшли в бюджет і були спрямовані на поточні витрати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram