ГоловнаПолітика

У Кабміні пообіцяли підвищені пенсії військовим вже з середини березня

З 1 січня 2018 року середнє підвищення становитиме 1,5 тис. гривень.

У Кабміні пообіцяли підвищені пенсії військовим вже з середини березня
Фото: Макс Требухов

Пенсійний фонд України з другої половини березня почне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Основні виплати почнуться з 1 квітня. Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Тобто, в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу - Міноборони, МВС та інші. Пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду", - уточнили в Кабміні.

Повідомляється, що при перерахунку будуть враховані оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років. Окремо будуть перераховані пенсії особам керівного і рядового складу органів внутрішніх справ для них. Крім цього, будуть враховувати щомісячні додаткові види грошового забезпечення та премії за січень 2016.

У повідомленні підкреслюється, що пенсійне підвищення буде проходити поетапно. З 1 січня 2018 року середнє підвищення становитиме 1,5 тис. грн. З 1 січня 2019 до цієї суми додасться ще 750 грн. З 1 січня 2020 року - ще стільки ж. Таким чином, за два роки військові пенсії з нинішнього середнього значення збільшаться приблизно вдвічі.

Загалом, пенсії будуть переглянуті для пенсіонерів 12 силових відомств. Всього підвищення отримають 498 тис. чоловік. У бюджеті Пенсійного фонду для підвищення військових пенсій передбачено 7,8 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram