ГоловнаПолітика

З головного підозрюваного у справі про стрілянину в Княжичах зняли електронний браслет

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання продовжено Куряті на два місяці.

З головного підозрюваного у справі про стрілянину в Княжичах зняли електронний браслет
Фото: knk.media

Печерський районний суд Києва зняв електронний браслет з колишнього начальника карного розшуку Києва Леоніда Куряти, який є підозрюваним у справі про перестрілці поліцейських у Княжичах.

Про це йдеться в рішенні суду від 26 лютого.

Разом з тим Куряті продовжено запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 2 місяці, тобто до 26 квітня 2018 р.

У рішенні суду зазначено, що, на думку звинувачення, підозрюваний може "ховатися від органів досудового розслідування і суду", "незаконно впливати на свідків, експертів, потерпілих, інших підозрюваних", "підробляти або знищувати речові докази". Звинувачення також відзначило, що "перераховані ризики не зменшилися".

Нагадаємо, вранці 4 грудня 2016 року в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив операцію із затримання грабіжників. На місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, яке зреагувало на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

У січні 2017 року в зв'язку з подіями в Княжичах 7 поліцейських були звільнені, 9 понесли дисциплінарне покарання через перестрілку в Княжичах

У кінці серпня 2017 року Генеральна прокуратура в рамках розслідування перестрілки в Княжичах повідомила про підозру трьом особам. Це колишній начальник управління карного розшуку Нацполіції Києва Леонід Курята, екс-заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління Нацполіції Києва Роман Мариновський, а також старший інспектор управління "КОРД" Андрій Курта. Останній досі працює на своїй посаді.

Їм закидають перевищення влади, умисне вбивство і замах на умисне вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram