ГоловнаПолітика

Перша тренувальна місія "ЛітПолУкрбригу" стартувала у Львові

Протягом місяця львівських десантників навчатимуть за стандартами НАТО.

В окремій десантно-штурмовій бригаді, яка дислокується у Львові, стартувала тренувальна місія Литовсько-польсько-української бригади, інструктори якої здійснюють підготовку особового складу штабу одного з батальйонів львівських десантників за стандартами НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

За словами керівника тренувальної місії полковника Володимира Юданова, такі навчання проводяться вперше.

Фото: mil.gov.ua

"До цього військовослужбовці Литовсько-польсько-української бригади проходили певні етапи придбання оперативних можливостей підрозділів і після відповідної сертифікації приступили до навчання інших. Тобто "ЛітПолУкрбриг" отримав завдання провести підготовку особового складу штабу одного з штатних десантних батальйонів Збройних Сил України за стандартами НАТО", - сказав він.

Легенда навчань передбачає, що одна з вигаданих країн має територіальні претензії до свого сусіда. Внаслідок агресії захоплює частину території. Батальйону Збройних Сил України наказано захистити кордони держави, зупинити агресію і перейти в наступ з метою витіснення ворога з окупованих територій.

Фото: mil.gov.ua

Командно-штабні навчання триватимуть протягом місяця. До них залучається весь особовий склад штабу українського десантно-штурмового батальйону. Відзначається, що всі українські військовослужбовці, які беруть участь в тренуваннях, мають бойовий досвід АТО і під час занять діляться ним з іноземними колегами.

Як повідомлялося, бригаді "ЛітПолУкрбриг" вирішили присвоїти ім'я гетьмана Костянтина Острозького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram