ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив війну на Донбасі з віце-президентом США

Обговорювалося розміщення миротворців.

Порошенко обговорив війну на Донбасі з віце-президентом США
Майк Пенс
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Майклом Пенсом.

Він поінформував віце-президента США про поточну ситуацію на Донбасі і продовження провокацій з боку контрольованих Росією бойовиків, які не припиняють порушувати оголошений напередодні режим повного припинення вогню, повідомляється на сайті голови держави.

У зв'язку з цим Порошенко підкреслив важливість подальшого тиску на Росію для забезпечення належного виконання нею безпекових аспектів Мінських домовленостей. Він висловив подяку за недавнє рішення президента США Дональда Трампа продовжити на рік відповідні санкції проти Росії.

Пенс підкреслив важливість збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей і повернення Криму Україні.

В рамках обговорення подальших кроків з метою мирного врегулювання ситуації на Донбасі були розглянуті перспективи розгортання ефективної миротворчої місії ООН.

Порошенко висловив подяку США за послідовну підтримку України у впровадженні масштабних внутрішніх реформ, а також військову допомогу.

Він підкреслив, що надання американської оборонної зброї є важливим позитивним сигналом для інших партнерів України і чітким застереженням для російського агресора.

Пенс зазначив, що США і надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет. Він також відзначив прогрес України у впровадженні реформ, зокрема у створенні Антикорупційного суду.

Порошенко і Пенс відзначили активний розвиток двостороннього торгово-економічного співробітництва, зокрема початок масштабного проекту з General Electric із закупівлі американських локомотивів, а також постачання американського вугілля в Україну.

Співрозмовники також обговорили графік подальших двосторонніх контактів на вищому рівні в цьому році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram