ГоловнаПолітика

У суді над Януковичем оголошено перерву на тиждень

14-15 березня будуть досліджувати процесуальні матеріали.

У суді над Януковичем оголошено перерву на тиждень
Фото: criminal-advocat.com/

Оболонський районний суд Києва оголосив перерву в судовому засіданні у справі про державну зраду Віктора Януковича на тиждень - до 14 березня.

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

У зв'язку з неготовністю захисту Януковича забезпечити допит своїх свідків засідання 14 і 15 березня будуть присвячені вивченню процесуальних документів, що стосуються заяв адвокатів на підготовчому засіданні.

"Ви говорили про необґрунтованість і невручення підозри. Ви говорили про порушення термінів. Ви говорили про порушення, допущені слідчими суддями Печерського суду під час досудового розслідування. Суд обіцяв ці обставини ретельно досліджувати. Ось ми і будемо їх досліджувати 14-15 числа. Сторона звинувачення може надати спростування, свої аргументи", - сказав суддя.

21 березня допити свідків захисту продовжаться. Свідчитиме жителька Криму Оксана Медієва, яка нібито була свідком погромів кримських автобусів у Черкаській області 20 лютого 2014 року. Вона буде давати свідчення із Сімферополя.

"Суд постановив: допитати Медієву Оксану Олегівну шляхом відеоконференцзв'язку з міста Сімферополя, Автономна Республіка Крим, 21 березня 2018 року", - повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Нагадаємо, станом на 6 березня Оболонський суд Києва завершив допит свідків звинувачення і перейшов до свідків захисту. Поки що були заслухані тільки два з них: колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара і авіадиспетчер Андрій Чортков. Ще один свідок, колишній начальник Управління Служби безпеки України в Києві та області Олександр Щогольов, відмовився свідчити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram